Maak kennis met

CBL

Missie van CBL Kwaliteitsborging

Bij CBL Kwaliteitsborging zetten we ons in om de bouwsector te versterken door betrouwbare, snelle en kosteneffectieve kwaliteitsborging te bieden. Met behulp van innovatieve technologieën, zoals het BKapp-instrument, zorgen wij ervoor dat bouwprojecten voldoen aan de hoogste wettelijke en kwaliteitsnormen. Ons doel is om projectontwikkelaars, gemeenten, aannemers en andere stakeholders te ondersteunen in het behalen van een solide en duurzaam eindresultaat, met minimale inspanning en maximale transparantie. Wij werken met passie en zorgvuldigheid, zodat onze klanten zich kunnen richten op hun projecten, terwijl wij zorgen voor een veilige en kwaliteitsvolle uitvoering van hun bouwplannen.

Visie van CBL Kwaliteitsborging

Onze visie is om de vertrouwde partner te worden voor kwaliteitsborging in de bouwsector, door het leveren van vooruitstrevende en innovatieve oplossingen die zowel de kwaliteit als de efficiëntie van bouwprojecten verbeteren. Wij streven ernaar om de standaard voor kwaliteitsborging te verhogen door gebruik te maken van technologie, transparantie en samenwerking. Wij geloven dat de toekomst van de bouwsector draait om slimme processen en een integrale benadering van kwaliteit, waarbij zowel de belangen van de klant als de regelgeving naadloos in elkaar overvloeien. CBL Kwaliteitsborging wil voorop lopen in deze transformatie, door niet alleen te voldoen aan de eisen van vandaag, maar ook voorbereid te zijn op de uitdagingen van morgen.

 

Eigenaar
MUSTAFA ERMIS
Oprichter en eigenaar van Cobel Bouwprojecten en Bouwconsultancy & CBL Kwaliteitsborging.

Met jarenlange ervaring in de bouwsector, heb ik een team van experts samengesteld om u te begeleiden bij elke stap van het bouwproces, van idee tot realisatie. We combineren vakmanschap met een persoonlijke benadering, zodat u zich thuis voelt vanaf het eerste contact.

Samen zorgen we niet alleen voor kwaliteitsborging, maar ook duurzame relaties. Neem contact met mij op en ik help u graag verder: info@cblkwaliteitsborging.nl.

Volg Mustafa Ermis

VEELGESTELDE VRAGEN

Is voor elke bouwactiviteit een kwaliteitsborger nodig?

Je hebt niet voor elke bouwactiviteit een kwaliteitsborger nodig. Bepaalde bouwwerken zijn nog steeds vergunningplichtig, vergunningsvrij of meldingsvrij.


Bij kleinere verbouwingen waar de constructie en brandveiligheid niet wijzigen, is vaak geen vergunning vereist. Maar als je aan de slag gaat met het bouwen van een woning, bedrijfshal of bijvoorbeeld een fietsbrug, dan is het inschakelen van een kwaliteitsborger wel noodzakelijk.


Voor complexe- en verbouwprojecten blijft de gemeente de komende jaren de vergunningen verstrekken. De nieuwe wkb regelgeving wordt stapsgewijs ingevoerd, te beginnen met bouwwerken in gevolgklasse 1. Binnen vijf jaar wordt beoordeeld of de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) ook toegepast gaat worden op andere complexe- en verbouwprojecten.

Wat zijn de gevolgklassen?

 

Bouwen brengt risico’s met zich mee, daarom legt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) strikte eisen op aan hoe de kwaliteitsborging uitgevoerd moet worden. Hoe ernstiger de potentiële gevolgen van een fout tijdens het bouwen, des te strenger zijn de eisen. Bijvoorbeeld bij brand- en/of instortingsgevaar van een (deel van een) gebouw. Deze eisen zijn verdeeld in drie zogenaamde gevolgklassen. Deze klassen zijn ingedeeld op basis van mogelijke gevolgen voor gebruikers, zoals bij brand of het instorten van een gebouw of een deel daarvan.

Wat is gevolgklasse 0?

 

Bij deze gevolgklasse gaat het om vergunningsvrij bouwen. Hierbij zal er wel voldoen moeten worden aan de bouwtechnische voorschriften uit het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Deze regels gaan bijvoorbeeld over brandveiligheid, fundering of energiezuinigheid. Let op: het kan zijn dat je wel een vergunning nodig hebt voor ruimtelijk bouwen

Wat is gevolgklasse 1?

De Wkb is van toepassing op nieuwbouwprojecten die onder gevolgklasse 1 vallen. Valt je project onder gevolgklasse 1, dan moet je uiterlijk vier weken voor de start van de bouw een bouwmelding doen bij de gemeente. Voor bouwwerken die vergunningplichtig zijn maar niet onder gevolgklasse 1 vallen, blijft de vergunningaanvraag bij de gemeente de komende jaren nog van kracht. Is er voor een bouwproject geen vergunning of bouwmelding vereist, dan hoef je ook geen kwaliteitsborger in te schakelen en ben je zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels.

Wat is gevolgklasse 2?

Reële kans op persoonlijke gevolgen als niet aan de bouwtechnische voorschriften wordt voldaan. Hierbij valt te denken aan bibliotheken, gemeentehuizen, onderwijsgebouwen en woongebouwen tot 70 meter hoogte.

Wat is gevolgklasse 3?

Kans op aanzienlijke persoonlijke gevolgen als niet aan de bouwtechnische voorschriften wordt voldaan. Hieronder kunnen vallen bouwwerken zoals metrostations, voetbalstadions, ziekenhuizen en gebouwen hoger dan 70 meter.

UW BORGPARTNER VOOR EEN ZORGELOOS BOUWPROCES


START EEN PROJECT

Laat een bericht achter
Een moment geduld aub..